Curses i entrenaments de muntanya  Ruta núm. 3 del llibre 'Córrer per la muntanya': Pujada a la Mola per la Canal del Pi Tort

Descripció de l'itinerari
Enviada per Jordi Coral Trullàs
Vegades que s'ha obert la ruta: 7910
Vegades que s'ha descarregat el track: 2669
Aquesta és una ruta per fer dues pujades fortes amb un tram de recuperació al mig. Es tracta de pujar a La Mola però buscant un recorregut més llarg (una mica més de 5Km), on es combinen trams amb poc desnivell amb altres de desnivell fort.
Sortim de Can Robert i anem per pistes fins a la masia de can Pèlags. Aquí és on comença el corriol que puja per la Canal del Pi Tort i ens portarà després d’una forta pujada (la primera) a la carena del Pagés. Un tram d’enllaç i recuperació ens situarà a la segona pujada on per la cara nord de la Mola arribarem al cim.
r991.jpg r992.jpg r993.jpg

Les rutes del llibre “Córrer per la muntanya. Sant Llorenç del Munt i l’Obac” no seran descrites a part d'una fitxa resum i alguns apunts d'interès. Si no coneixeu els camins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, s'aconsella l'ús d'un GPS. Us podeu descarregar el track dels itineraris des de les diferents rutes.

Totes les rutes estan plantejades com un bon entrenament per córrer, tot i que fer-les caminant és igualment atractiu i recomanat.

- Aquesta ruta, amb sortida i arribada a la masia de Can Robert, té com a punts d'interès Can Pèlags, la Canal del Pi Tort, el Morral del drac i el cim de la Mola.
- La dificultat tècnica és mitja i cal estar atent a les dificultats del terreny.
- El temps de pujada està entre els 45 minuts i 1 hora.
- La dificultat d'orientació és baixa, ja que el recorregut va per camins, corriols i cruïlles evidents i fàcils de seguir.
- El terreny està format per corriols d'amplada variable amb trams de forta pujada i terreny irregular.
- La dificultat física és alta.
- Podeu trobar punts d'aigua en el Bar i Restaurant de la Mola.

Més informació: “Córrer per la muntanya. Sant Llorenç del Munt i l’Obac”, Jordi Coral. Editorial Alpina 2012

Punt de sortida Masia de Can Robert
Accés al punt de sortida Des de Matadepera pugeu cap la urbanització Cavall Bernat pel carrer Enric Genescà i Cortés. Seguiu pel Passeig Pla fins arribar a una rotonda. Supereu la rotonda i continueu recte pel l'avinguda de Can Marcet fins al final per arribar al Carrer Boixaderes. Pugeu pel carrer Boixaderes fins a una pista de terra a mà esquerra. Segui la pista fins a Can Robert.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte:
Material necessari: GPS, si no coneixem el recorregut.
Alçada màxima: 1.107 m
Desnivell positiu: 523 m
Durada: Entre 1 i 1:30 h
Distància recorreguda: 11 km
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable: Tardor, primavera i estiu.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.